Begeleiding & Coaching

Begeleid worden op je zoektocht naar een oplossing voor je probleem of vraag

Daarvoor ben je welkom bij Jeroen van der Sluis van Levenskompas.

De intake is een bijzondere sessie, we leren elkaar kennen, er is alle ruimte voor je verhaal en voor de vragen die je zo kunt hebben. Ik geef je meer inzicht wat integratieve werkwijze is en hoe ik werk. Daarnaast kijk ik of ik goed uit de voeten kan met jouw vraag/probleem. Zo kan het voorkomen dat ik je adviseer om eerst contact te zoeken met je huisarts of een andere hulpverlener.

Zelf heb ik een voorkeur voor het woord begeleiding boven coaching en therapie en je zult het me dan ook vaak zo horen noemen.

Aan het einde van je intake heb je een goed beeld gekregen van de manier waarop ik naar je vraag/probleem kijk en doe ik je een voorstel voor het vervolg. Geheel in samenspraak met jou en op maat voor jouw situatie.

Belangrijke voorbereiding voor de intake is om stil te staan bij je probleem/vraag. Wanneer ervaar je het probleem wel en wanneer niet? In welke context, op tijdens je werk en/of privé en/of vereniging, alleen of in een groep. En kun je het voelen aankomen? Wat doe je eigenlijk als je het voelt om er niet teveel last van te hebben?  Wat wil je bereiken, welk doel heb je met de therapie, wanneer is de therapie voor jouw geslaagd?

Het is handig om dagboekje bij te houden met wat aantekeningen over wanneer voel ik je je Ok en wanneer niet.

De vervolg sessies verlopen anders dan de intake, minder woorden  worden er gezegd en des te meer ga je ervaren en voelen.  Ik ga je stimuleren stappen te zetten en houd je een spiegel voor.  We gaan werken met hele bijzondere ervaringen in je onderbewuste, die je meer en meer leert kennen.